Jag lagade ett grönsaksfräs på morot, zucchini, purjo och vitlök som fick fräsa i smör tills allt var mjukt. Sista minuterna fick ett par nävar späda kirskålsskott åka med. Till detta, längst bak i bild, lagade jag kycklingfiléer som jag tillagade och piffade så här:
Kycklingfilé med bacon-senap-kirskålsvinägrett
4 port
3 stora kycklingfiléer
salt och svartpeppar
smör att steka i
1 pkt bacon
1 tsk dijonsenap
2 msk hackad späd kirskål
1 msk rödvinsvinäger
2 msk kallpressad rapsolja
salt och svartpeppar
Bryn kycklingfiléerna i smör ett par minuter på varje sida. Låt dem sedan gå klara i ugn, 200 grader. Det tar ca 15 min för riktigt stora filéer. Skiva filéerna och lägg upp på ett fat. Strimla och stek baconet, och blanda det sedan med senap, kirskål, vinäger och rapsolja. Salta och svartpeppra. Skeda vinägretten över kycklingen. Mums, tyckte till och med köttskeptiske 5,5-åringen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar