torsdag 14 april 2011

Tomatsoppa


"Tomatsoppa med pasta" löd beställningen från 5,5-åringen som har fått bestämma mat den här veckan. Jag vill inte äta pasta, men det är ju bara att ta ifrån lite soppa innan man lägger i pastan och låter den koka med de sista minuterna. Kikärter för lite extra matighet och protein, och för att det är gott förstås. Barnen fick quesadillas till, och jag åt två finncrisp med avocado. Tiptop!

Tomatsoppa med basilika och kikärter
3-4 port

en liten gul lök
en stor vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater (Mutti förslagsvis)
1,5 burk vatten
3 torkade tomater
1 msk lantbuljongpulver
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk torkad oregano
1 tsk honung
en näve basilikablad
salt och svartpeppar
3 dl kokta kikärter
pasta om man vill

Hacka lök och vitlök, fräs på medelvärme i olja tills den blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt hackade torkade tomater, burktomater, vatten, buljong, vinäger och oregano. Låt koka under lock 10 minuter. Tillsätt honung och basilika, och stavmixa soppan. Smaka av med salt och peppar, balansera sötman och syran med ev mer honung eller kanske några droppar vinäger. Häll i kikärterna och låt allt bli varmt. Vill man ha pasta, så tillsätt den och låt koka tills den är klar. Servera med en klick tjockyoghurt eller creme fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar