Krispig sallad med kålrot och rättika
ca 5 dl kålrotsstrimlor
2-3 små rättikor, rivna (kanske 1 dl)
1 msk pressad lime
1 msk fisksås
1/2 msk rapsolja
1/2 msk sesamolja
1/2 tsk råsocker
1 riven liten vitlöksklyfta
1 nypa torkad chili (mängden beror förstås på hur stark chilin är och hur starkt du vill ha det)
Blanda lime, fisksås, olja, socker, vitlök och chili, och häll det över de strimlade grönsakerna. Vänd runt och servera till laxen. (Till fyra portionsbitar lax blir det lagom att blanda en stor riven sötpotatis, rivet skal av en lime, 2 dl creme fraiche, 1 msk färskriven ingefära, 1/2 krm cayennepeppar och lite salt. Salta laxen och pressa över lite limesaft innan du lägger på sötpotatisröran. Kör i ugn tills laxen är klar, ca 20 min i 200 grader.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar