fredag 23 juli 2010

Huset

Vi håller på att göra om 7-åringens rum. Det ska bli blått och grått, har han bestämt. Det låter kanske dystert, men den blåa fondväggen är lysande himmelsblå, och den grå blir neutral och fin. Slänger man sedan in en massa lego, så blir det färg så det räcker och blir över...

Jag var aldrig framme med kameran och tog någon före-bild, det hade varit kul annars. Rummet hade gamla, trasiga tapeter och någon slags matta från 50-talet eller något, så kontrasterna blir enorma. Men någon bild på det färdiga resultatet ska det väl kunna bli, så småningom. Taket och fondväggen är målade nu.

Vi har många liknande projekt på kö här i huset. 5-åringens rum är klart, sånär på lister som ska målas, men sedan är det vårt sovrum som ska fixas, hallen uppe och två hallar nere. Och köket. Och tvättstugan. Men det tar tid, och det får det göra. Badrummet uppe ska göras om i höst, men det gör vi inte själva.

Ibland blir jag stressad, och vill att det ska gå fortare. Men egentligen inser jag att vi har ett helt fantastiskt hus, för det har vi verkligen. Snyggt, rymligt, massor av förvaringsutrymmen, och ju mer vi fixar desto bättre blir det. Och läget är fantastiskt - lugnt och fridfullt, och ändå nära till tätort och storstad. Love it!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar