fredag 16 juli 2010

Potatissallad

Sommar. Semester. Lovely. Vi har varit på en tripp till Finland, det var väldigt trevligt. Och varmt. Men vi klagar inte. Snart är det höst igen.

Att vara på resande fot är kul, men aldrig blir jag så inspirerad att laga mat som då jag inte kan. Men nu när vi är hemma och dessutom är lediga, är jag superpeppad att laga sommarmat! Idag blev det fisk och en superdupergod potatissallad.

Jag tycker att vinägrettpotatissallad är helt sjukt gott. Lätt att variera dessutom. I den här salladen ingick förutom potatisen färska ärtor som levererades med Mossagårdslådan igår. Hur gott som helst! Dessutom lite supertunt skivad färsk lök och gräslök, ett par finhackade sardeller, och så en vinägrett på rapsolja (hälften kallpressad och hälften vanlig), äppelcidervinäger och skånsk senap. Fingerlicking good, I tell you.

Sedan är det ju lagom smart att laga potatissallad som inte går att sluta äta, samtidigt som man försöker hålla lite sådär lågkolhydratlinje. Nåja, så kan det vara.

Skulle göra melonsorbet till efterrätt, men glassmaskinen kunde inte arbeta särskilt effektivt i 30 graders värme, så den får stå och frysa till imorgon. I frysen alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar