Håhåjaja, så gott! Hade tänkt laga sådana här raringar till frukost, men av sömniga skäl blev de lunch istället. Receptet är en lätt modifikation av ett Leila-recept ur boken Guldkant på vardagen. Leila föreslår lönnsirap till, men det hade jag ingen. Turkisk yoghurt, mallorcinsk honung och polska blåbär fick det bli istället - och alldeles hemodlade krusbär!
Ricotta pancakes
8 st
3 ägg
250 g ricotta
2,5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 msk socker
1 tsk bakpulver
Dela upp äggen i gulor och vitor. Blanda gulorna med ricotta och mjölk. Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver, sikta ner blandningen i äggsmeten och rör till en jämn smet. Vispa äggvitorna till skum (behöver inte bli lika fasta som till maränger.) Vänd ner vitorna i smeten försiktigt, en slickepott är bra. Stek sedan pannkakor i smör på medelvärme. Servera med exempelvis honung och färska bär, och tag emot folkets (barnens) jubel!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar