torsdag 7 oktober 2010

Rosa coleslaw


Lillkillen fick önska fredagsmiddag, och bestämde sig för korv med bröd. Kul. Festligt, liksom... Men jag bakade egna korvbröd efter ett jättebra recept ur boken "Bröd från Brunkebergs bageri" av Helene Johansson, tog en lite kryddigare korv, och gjorde en väldigt god coleslaw på rödkål till! Ungefär såhär:

Rödkåls-coleslaw
en rätt liten sats

1 klyfta rödkål, kanske 250 g
1 morot
1 liten gul lök, eller en halv normalstor
1 dl creme fraiche
1/2 dl majjo
2 tsk grov skånsk senap
1 tsk vitvinsvinäger
salt och nymalen svartpeppar

Strimla rödkålen tunt. Lägg den i en stor skål, och häll över kokande vatten så att det täcker. Låt stå så ett par minuter, och låt sedan kålen rinna av i ett durkslag och svalna. Riv moroten, och skär löken i supertunna skivor. Blanda creme fraiche, majjo, senap och vinäger i en skål, och vänd ner grönsakerna. Smaka av med salt och svartpeppar.

2 kommentarer:

  1. Vilken trevlig idé med coleslaw på rödkål, det måste testas!

    SvaraRadera
  2. Det blir väldigt snyggt, faktiskt! Nu kom jag på att jag glömde ett slaknings-moment i beskrivningen, får visst redigera lite...

    SvaraRadera