måndag 16 augusti 2010

Bulgurpytt med apelsinbräserade rotsaker


I veckans Mossagårds-låda fanns ett par kålrötter. Kålroten är lite klurig att variera, tycker jag. Rotmos förstås, men det funkar ju inte förrän vinterpotatisen är här. Idag hamnade den i en bulgurpytt, där jag först bräserade kålroten och moroten i apelsinjuice. Inte dumt alls till stekt torsk och en enkel gräddfilssås!

Bulgurpytt med apelsinbräserade rotsaker
4 port

1 liten kålrot
4 morötter
2 gula lökar
en rejäl klick smör
1 dl apelsinjuice
4 dl kokt bulgur eller matvete
1/2 dl hackad slätbladig persilja
salt och vitpeppar

Tärna grönsakerna fint, och bryn dem lätt i smöret i en traktörpanna. Häll på apelsinjuice och låt småkoka under lock i ca 20 min. Rör ner bulgur och låt allt bli varmt. Tillsätt persiljan, och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar