Frö-knäcke
1 plåt
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor (alt. 1/2 dl pumpafrön + 1/2 dl solros)
1 dl sesamfrön (jag använde oskalade)
1/2 dl linfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl vatten
flingsalt
Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt oljan och vattnet. Rör om till en jämn smet. Den blir väldigt lös, men det är som det ska vara. Låt smeten stå en liten stund (typ tills ugnen blir varm) så sväller den lite, känns det som i allafall. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper (som förslagsvis redan ligger på en plåt..) och bred ut den riktigt tunt, ända ut till kanterna. Strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen, 150 grader, drygt en timme. Låt svalna på galler, och bryt sedan i bitar.
Hej
SvaraRaderaSer att ni gillar havtorn och förstått hur nyttigt det är. Vill ni beställa mera är ni välkommna. Vänligen Fredrik Larssen
www.larssens.se