måndag 30 augusti 2010

Smülpaj!


Nu börjar äppelsäsongen på allvar. Vi har två äppelträd, de ger inga enorma skördar, men några pajer blir det förstås. Smulpaj går snabbast, och vill man skoja till det lite så använder man citron istället för kanel, och müsli istället för bara havregryn. Häpp - "smülpajen" är född!

Smülpaj
4 port

4 stora äpplen eller 8 små
smör till formen
rivet skal av 1/2 citron
100 g smör
2 msk socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl fruktmüsli

Smörj en ugnsform. Klyfta äpplena ganska tunt och fördela i formen. Riv citronska över. Smält smöret, och rör ner socker, mjöl och müsli. Fördela smeten över äpplena. Grädda mitt i ugnen, 225 grader i 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar