tisdag 14 september 2010

Köttbullar som resthantering


Ibland har man lite smågrejer som ligger och dräller och liksom ber om att få bli använda. Då är köttfärs bra. Den här gången var det en chilifrukt, en bit ingefära och en ruska persilja som fick hamna i köttbullarna. De blev jättegoda, och Hallongårdens hallonketchup var suverän till.

Köttbullar med chili och ingefära
6 port

1 kg köttfärs
2 skivor vitt bröd (eller gamla korvbröd)
1,5 dl mjölk
0,5 dl hackad persilja
1 lagom stark chilifrukt
1 tumme färsk ingefära
salt och svartpeppar

Lägg korbröden i blöt i mjölken i ca 10 min, och mosa sedan sönder dem. Blanda ner köttfärs, persilja och finhackad chili. Riv ingefäran med skalet på och krama ur saften i köttfärsen. Salta och peppra. Forma stora köttbullar med oljade händer, och stek dem i stekpannan tills de är genomstekta. Servera med quinoa, yoghurt och hallonketchup.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar