Receptet är väldigt likt Annikas, men några ingredienser är utbytta, helt enkelt för att jag inte hade exakt samma grejer hemma. Vansinnigt gott blev det hur som helst.
Torsk med fluffigt täcke
4 port
400 g torskfilé (fryst halvtinad går bra)
smör till formen
salt och vitpeppar
1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk hummerfond
1/2 msk fiskfond
saften av 1/2 pressad citron
1 msk maizenaredning
5 äggvitor
1/2 dl finhackad gräslök
1 1/2 dl riven västerbottenost
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken i en smord form (dela på filéerna, eller skär i skivor om du använder torskblock). Salta och vitpeppra, och sätt in i ugnen i 15 minuter. Gör iordning täcket sålänge. Koka ihop grädde, creme fraiche, hummer- och fiskfond och citronsaft, red av med maizena till en stuvning. Låt svalna något, i vattenbad går det fortare. Vispa äggvitorna fluffiga, och vänd ner gräslök och ost, och till sist den något avsvalnade stuvningen. Bred fluffet över fisken och sätt in den i 15 minuter till. Servera med potatis och t ex kokta vaxbönor eller broccoli. Eller ärtor, eller vad du vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar